menú esquerra esquitx
Associació l’Esquitx
Plaça Pons i Clerch, 4
08003 Barcelona
Tel/Fax 93 310 11 57
esquitx@esquitx.org
Avis legal - Política de privacitat

 

Suport Familiar
Des de fa més de 25 anys l’Associació L’Esquitx treballa amb els infants i les famílies del barri (Casc Antic de Barcelona), des del marc de la prevenció infantil.
Les propostes de treball s’han anat modulant a través dels anys, ajustant-les a les noves realitats i necessitats i les situacions que ens hem trobat al llarg d’aquests anys, ens han fet reflexionar molt sobre el paper que juguem en aquest seguiment i la necessitat de poder fer una aposta des de la relació d’ajuda.

La família és un dels contextos de desenvolupament més importants de la societat, és  el lloc natural on es desenvolupen, maduren i adquiriran  les seves capacitats les persones.
El projecte “Suport Familiar”, busca acompanyar les famílies, pal·liar situacions d'estrès, prevenir riscos que poden sorgir en els diferents àmbits personals, ajudar a superar la crisi que pot suposar tenir un fill en un determinat context familiar i facilitar el millor creixement possible,  per que entenem que tenir fills i educar-los adequadament és un bé social.

La proposta del projecte “Suport Familiar”, és poder treballar amb cadascun dels referents adults del sistema familiar i no necessàriament des d’un punt de vista  reactiu, per que hi ha problemes, si no d’una manera preventiva, oferint suport a la parentalitat i la criança.
Aquest acompanyament es fa en les modalitats  grupal i individual, a nivell grupal oferim espais de formació que amb una metodologia participativa,  possibiliten entrar en reflexió, diàleg sobre diferents aspectes familiars. 
A nivell individual, es plantegen les entrevistes, com a formula de seguiment puntual tant pels casos que fan demanda i es valori, així com pels casos que es derivin des dels diferents projectes o serveis, amb objectius de treball sobre aspectes familiars concrets.